Polskie forum o wózkach widłowych

Polskie forum o wózkach widłowych tutaj znajdziesz wszystko czego szukasz.

Nie jesteś zalogowany.

#1 2021-01-10 12:11:21

kuba87
New member
Zarejestrowany: 2021-01-10
Posty: 6

montaż obrotnicy

hej,potrzebuje zamontować obrotnice 180 na widlaka. Chciałbym zamontować dodatkowy rozdzielacz. Czy mogę wpiąć się w przewód który biegnie teraz do głównego rozdzielacza? W sensie zdemontować go i zakuć tam trojnik,aby przewod poszedl na nowy rozdzielacz?

Offline

 

#2 2021-01-10 16:24:50

to ja
Member
Zarejestrowany: 2012-05-29
Posty: 239

Re: montaż obrotnicy

Nie lepiej zamontować dodatkową sekcję do zamontowanego rozdzielacza?
Oczywiście jeśli jest on dzielony na sekcje.

Offline

 

#3 2021-01-10 17:20:22

kuba87
New member
Zarejestrowany: 2021-01-10
Posty: 6

Re: montaż obrotnicy

Szczerze to nie widzę takiej możliwości.. mój pomysł zadziała?

Offline

 

#4 2021-01-10 19:39:54

to ja
Member
Zarejestrowany: 2012-05-29
Posty: 239

Re: montaż obrotnicy

Może ale nie musi.
To trochę ryzykowne.
Do jakiego wózka potrzebujesz to zamontować.
Dobrze byłoby widzieć jaki jest rozdzielacz i jaki miałby być zamontowany.

Offline

 

#5 2021-01-10 23:12:58

kuba87
New member
Zarejestrowany: 2021-01-10
Posty: 6

Re: montaż obrotnicy

nissan np1f1a15d myślałem o jakimś zwykłym https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-h … e=facebook

Cos w tym stylu. Czemu myślisz że może nie zadziałać?

Offline

 

#6 2021-01-11 17:41:32

to ja
Member
Zarejestrowany: 2012-05-29
Posty: 239

Re: montaż obrotnicy

Powinno zadziałać.
Z dołożenie sekcji napewno będą większe koszty ale byłoby jak w oryginale.

Offline

 

#7 2021-01-11 20:42:31

kuba87
New member
Zarejestrowany: 2021-01-10
Posty: 6

Re: montaż obrotnicy

A masz pomysł jak podpiąć taki rozdzielacz wyposażony w cewka? Tak aby przelacznik zamontować gdzies kolo kierownicy,a obrot obsługiwać dzwignia od przesuwu? W sensie aby były te dwie opcje na jednym rozdzielaczu,a tylko sterować cewka żeby wybierać obrot lub przesuw

Offline

 

#8 2021-01-11 21:06:05

to ja
Member
Zarejestrowany: 2012-05-29
Posty: 239

Re: montaż obrotnicy

Kiedyś były takie dzielniki strumienia tylko trzeba było ręcznie przestawiać dziwienie i można było sterować jedną bądź drugą rzeczą.
Dwa wejścia i dwie pary wyjść.

Offline

 

#9 2021-01-11 21:45:05

kuba87
New member
Zarejestrowany: 2021-01-10
Posty: 6

Re: montaż obrotnicy

Czyli takie coś mogłoby zadziałać

https://allegro.pl/oferta/elektrozawor- … e=facebook

Offline

 

#10 2021-01-12 06:33:03

to ja
Member
Zarejestrowany: 2012-05-29
Posty: 239

Re: montaż obrotnicy

Myślę że tak.

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson